Dr. MSc. PhD(c) Alin Alexandru ODOR

Medic specialist Parodontologie și Terapie laser

Încă din perioada studenției am avut o pasiune pentru terapia laser și managementul afecțiunilor parodontale, absolvind Facultatea de Medicină Dentară în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța în anul 2012 cu lucrarea de licență intitulată „Studiu privind eficiența și posibilitățile teraputice ale laserilor Er:YAG și Nd:YAG”.

La începutul anului 2013, am urmat pregătirea în domeniul laserilor stomatologici prin intermediul Mastership-ului „Laser Therapy in Dentistry” din cadrul RWTH Aachen University, Aachen, Germania, obținând în 2014 titlul de specialist în terapia laser și de ofițer în siguranța utilizârii laserului.

Tot în 2013, am decis sa duc mai departe cercetarea în acest domeniu prin intermediul unui doctorat, înscriindu-ma în cadrul Școlii doctorale de Medicină a Universității „Ovidius” din Constanța cu titlul lucrării „Studiu prinvind optimizarea tratamentelor parodontale cu ajutorul laserilor stomatologici”, având cotutelă la Universitat Internacional de Catalunya, Barcelona, Spania.

Pentru perfecționarea tehnicilor chirurgicale și implanto – protetice, în 2015 am urmat studiile de Master „Reabilitări orale cu agregare implantară” în cadrul Facultății de Medicină Dentară Universitatea „Titu Maiorescu”, București. În 2017, sub coordonarea directă a mentorului meu, Prof.Univ. Dr. Horia Barbu, am susținut disertația „Augmentarea crestelor alveolare edentate în implantologie”.

La finalul anului 2017 am finalizat pregărirea rezidențiatului, obținut titlul de Medic Specialist în Parodontologie. intervenții de micro-chirurgie plastică parodontală

În toată această perioadă am participat la diferite congrese și conferințe naționale și internaționale, unde am susținut prezentări orale, fiind invitat ca lector (Berlin – Germania, Barcelona – Spania 2015), publicând articole de specialitate în reviste cu factor de impact. De asemenea, am susținut cursuri și hands-on – uri în vederea pregătirii medicilor în domeniul laserului în stomatologie.

ac1_21000-mod-net
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.