Dr. Vlad Sageata

Medic dentist, cu practica axata pe protetica dentara si estetica dentara

Echipa


Master in Managementul Institutiilor, Serviciilor Medicale si Farmaceutice

Am absolvit facultatea de medicina dentara “Ovidius”, Constanta, in anul 2015. Inca din facultate scopul meu professional a fost sa ma axez pe specialitatea de protetica dentara minim invaziva, lucrand cu magnificatie in permanenta.

In viziunea mea, pentru a fi un protetician bun si un coordonator de plan de trament ai nevoie sa cunosti si celelalte specialitati stomatologice, atat medicale cat si manageriale. Astfel am urmat cursuri si programe de formare in implantologie ale profesorului dr. Bratu (Timisoara) , cursuri de protetica si ocluzologie dentara ale prof dr. Buduru Smaranda (Cluj), cursuri de parodontologie Masterclass ul Dr Carusi si Dr Parma (Italia), cursuri de endodontie ale dr Roberto Cristescu (Olanda) , si cursuri de protetica dentara ale Dr. Massironi si Dr. Mangani (Italia).


Atestat in Implantologie orala


Tratamentele protetice pe care le realizez sunt atat pe dinti naturali, cat si pe implanturi dentare,, de la fatete dentare pana la lucrari de tipul All on X.

In orice plan de tratament medical, exista nevoia de un coordonator medical. De cele mai multe ori, acela este medicul protetician, el fiind considerat “treatment architect”. Facand o analogie, imaginati-va constructia unei case, unde proprietarul incepe cu o fundatie, fara a avea un proiect al viitoarei casei; avand dorinta ca la final sa aiba casa visurilor sale. Aceasta analogie o putem aplica si in cazul reabilitarilor oro-dentare, mai intai avem nevoie de un plan final ce se bazeaza pe dorintele estetice si functionale ale pacientului, ulterior fiecare specialitate completeaza materializarea acelui plan. Practic, intotdeauna INCEPEM CU FINALUL IN GAND, desi aceasta este o fraza greu de perceput si in stomatologie.

Si pentru ca totul sa fie cat mai usor, si mai precis, sunt adeptul stomatologiei digitale desi recunosc, exista cazuri in care stomatologia analogica o depaseste ca si exactitate pe cea digitala, de aceea ofer pacientilor tratamente in functie de situatia lor clinica. Niciun caz protetic nu este de nerezolvat la ora actuala, atata timp cat iti pui mintea la contributie si cel mai important, pacientul intelege limitarile pe care le intalnim impreuna.


Individualizarea ne ofera autenticitate


Credo-ul meu este “ fiecare plan de tratament este personalizat, de altfel si noi, nu suntem unul la fel precum celalalt”. Individualizarea ne ofera autenticitate. Nu putem oferii acelasi plan de tratament sistematizat tuturor pacientilor, dar le putem oferii solutii adecvate situatiei lor medicale.

Din 2022 am inceput sa tin cursuri de protetica dentara alaturi de dr Bogdan Chiper in cadrul programului sau Mentormed.

Colaborez alaturi de Clinica Prof. Dr. Barbu inca din anul 2023, alaturandu-ma departamentului de protetica dentara, desi pe Dl Prof Dr. Horia Barbu il cunosc din anul 2017 din cadrul unui curs, curs la care nu doar ca am avut ce invata, dar cu ocazia lui mi-am cunoscut si viitoarea sotie ce face parte din stafful domnului profesor. De asemenea , in anul 2019 a fost singurul chirurg pe care-l cunosteam, care a dorit sa ma ajute sa tratez un caz de osteonecroza mandibulara la bunica mea ce era in tratament cu citostatice urmand protocoale cu oxigenoterapie hiperbara.