fbpx

Tratamentul endodontic (“Obturaţia de canal”) reprezintă un tratament stomatologic menit să repare şi să salveze de la extracţie un dinte afectat de carie profundă.
Procedura are loc sub anestezie locală, dintele este izolat cu digă (o folie din latex, care împiedică pătrunderea salivei în interiorul dintelui şi a soluţiilor de sterilizare a canalelor în gura pacientului), ceea ce asigură un succes real al tratamentului endodontic şi confort sporit pentru pacient.
Nervul infectat este curăţat din canalele dentare, care vor fi apoi sterilizate cu ultrasunete şi obturate cu gutapercă fluidă.
Un tratament de canal efectuat sub MICROSCOP permite medicului să evalueze gradul de “curăţare” şi să umple canalele în aceeaşi şedinţă, contribuind la realizarea unui tratament predictibil pe termen lung, reducând astfel şi numărul şedinţelor de tratament.

Microscopul Carl Zeiss Meditec AG– o performanta optica si o investitie in viitorul sanatatii pacientului

Vizualizarea celor mai fine detalii este foarte importanta pentru un diagnostic correct si un tratament perfect. Astfel, cu ajutorul microscopului, imaginea poate fi marita de pana la 22 ori, aceasta reprezentand combinatia perfecta intre claritate si precizia tratamentului efectuat in cabinet.

Calitatea deosebita a imaginii se datoreaza unei surse de lumina, orientate pe aceeasi directive in care priveste medicul, fara sa faca umbre, dar cu fidelitate a culorilor. Microscopul este folosit atat la interventiile chirurgicale, in protetica (pentru slefuirea dintilor), dar mai ales la tratamentele endodontice (tratamentele de canal)

  • Permite rezolvarea multor cazuri dificile, evitand extractiile unor dinti care mai pot fi salvati
  • Contribuie la realizarea unui tratament perfect, care poate reda functionalitatea unui dinte
  • Un tratament efectuat sub microscop poate diminua la jumatate durata unui tratament obisnuit.
  • Detecteaza rapid fracturile sau perforatiile radiculare.
  • Ajuta la indepartarea rapida a acelor rupte pe canal.

 

contactează-ne pentru a programa o consultaţie!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.