fbpx

implant dentar

De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai mulţi dinţi din cauza cariilor, accidentărilor, înaintării în vârstă sau bolii parodontale. A trăi fără dinţi poate fi jenant şi incomod, edentaţiile afectând vorbirea, aspectul şi capacitatea unei persoane de a mesteca şi a mânca.

Deşi există mai multe opţiuni pentru înlocuirea dinţilor lipsă, implantologia dentară este o soluţie care conferă o senzaţie naturală, prin care pacienţii pot redobândi un zâmbet funcţional şi sănătos. Chirurgia dentară pentru implanturi este efectuată pentru a înlocui dinţi lipsă sau grav deterioraţi, în condiţii de siguranţă. În timpul operaţiei, se introduce un implant din aliaj de titaniu în maxilarul pacientului, care se integrează natural în os, în cursul câtorva săptămâni.

Un implant dentar are aceeaşi funcţie ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Se folosesc de asemenea implanturi dentare pentru a susţine proteze sau pentru a înlocui arcade edentate complet (atunci când toti dinţii lipsesc).

Implantologia este eficientă pentru pacienţii care poartă o proteză inferioară şi doresc suport suplimentar. În primul rând, se inseră 2 sau 4 implanturi dentare în maxilarul inferior şi se lasă să se vindece timp de 90 de zile. Apoi sunt introduse ataşamente în implanturi, aceste ataşamente conectează proteza existentă de implanturi.

implant-dentar

adiţia osoasă (blocuri de os)

În urma pierderii dinţilor din cauza accidentelor, extracţiilor traumatizante sau bolii parodontale, multe persoane suferă o pierdere osoasă semnificativă la acel nivel. Pentru că organismul resoarbe uneori secţiunea de maxilar care nu este folosită, pacienţii pot rămâne cu o structură osoasă nepotrivită pentru inserarea de implanturi dentare. Se poate reconstrui porţiunea de os resorbită folosind osul propriu al pacientului sau os artificial, rezultând astfel o fundaţie naturală şi sigură pentru fiecare implant dentar. Grefarea osoasă este necesară atunci când se efectuează o restaurare prin implant dentar imediat după extracţia unui dinte. Pentru aceste tratamente, folosirea unei grefe osoase în jurul implantului dentar, oferă sprijin structural, care permite maxilarului pacientului să se vindece în mod corespunzător.

ÎNAINTE

aditia-osoasa-inainte

DUPĂ

aditia-osoasa-dupa

sinus lift

Un sinus lift, sau o ridicare a membranei sinusului, este o procedură deosebit de delicată şi ar trebui, în mod normal, efectuată numai de un chirurg. Această operaţie este utilizată pentru a creşte cantitatea de os din maxilarul superior înainte de a se efectua restaurarea prin implant dentar. De multe ori, rădăcinile dinţilor ajung până la sinusurile maxilare, care sunt situate deasupra dinţilor superiori. Când un dinte este extras, rămâne câteodată doar o porţiune osoasă subţire între sinus şi cavitatea bucală. Implanturile trebuie să fie ferm ancorate în maxilarul pacientului, iar lipsa unei structuri osoase suficiente poate face problematică implantarea. În timpul procedurii sinus lift, se intră în sinusuri prin peretele lateral al maxilarului şi se „ridică” membrana sinusului pentru a crea spaţiu pentru poziţionarea grefei osoase şi a implantului în plafonul maxilarului superior (adică, baza sinusurilor). Se introduce grefa osoasă şi în majoritatea cazurilor se insereaza şi implanturile. Pacienţii trebuie să aştepte câteva luni pentru a se integra grefa osoasă şi implantul dentar, înainte de aşezarea dintelui sau dinţilor înlocuitori.

ÎNAINTE

sinus-lift-inainte

DUPĂ

sinus-lift-dupa

repoziţionarea sau lateralizarea nervului alveolar inferior

Inserarea implanturilor dentare în maxilarul inferior, necesită uneori intervenţii chirurgicale pentru repoziţionarea nervilor în momentul unei restaurări pe implant dentar. Dacă pierderea osoasă din maxilarul inferior este semnificativă, s-ar putea să nu se poată insera un implant dentar fără deteriorarea nervului alveolar inferior (care inervează buza inferioară), caz în care repoziţionarea nervului va fi necesară.

Repozitionare-nerv

contactează-ne pentru a programa o consultaţie!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.