Adiţia osoasă (blocuri de os)

Blog

Prof. Univ. Dr. Horia Barbu are în momentul de faţă o cazuistică de peste 2000 cazuri de adiţie osoasă şi peste 450 cazuri de adiţie cu ajutorul blocurilor osoase, toate aceste cazuri fiind recunoscute de foruri internaţionale de specialitate prin publicarea lor în reviste de specialitate de prestigiu. În urma pierderii dinţilor din cauza accidentelor, extracţiilor traumatizante sau bolii parodontale, multe persoane suferă o pierdere osoasă semnificativă la acel nivel. Pentru că organismul resoarbe uneori secţiunea de maxilar care nu este folosită, pacienţii pot rămâne cu o structură osoasă nepotrivită pentru inserarea de implanturi dentare.

Adiţia osoasă (blocuri de os)

Prof. Univ. Dr. Horia Barbu are în momentul de faţă o cazuistică de peste 2000 cazuri de adiţie osoasă şi peste 450 cazuri de adiţie cu ajutorul blocurilor osoase, toate aceste cazuri fiind recunoscute de foruri internaţionale de specialitate prin publicarea lor în reviste de specialitate de prestigiu.

În urma pierderii dinţilor din cauza accidentelor, extracţiilor traumatizante sau bolii parodontale, multe persoane suferă o pierdere osoasă semnificativă la acel nivel. Pentru că organismul resoarbe uneori secţiunea de maxilar care nu este folosită, pacienţii pot rămâne cu o structură osoasă nepotrivită pentru inserarea de implanturi dentare.

Literatura de specialitate ne reconfirmă ceea ce am constatat şi noi: 1 din 3 implanturi are nevoie de adiţie de os . În foarte multe cazuri, când retracţia osului este foarte avansată, este nevoie de o primă intervenţie, prin care se urmăreşte reconstrucţia osului, aşa cum era el în stare initială.

După cum ştiţi, doar medicii dentişti care au absolvit rezidenţiatul pe specialitatea “chirurgie dento-alveolară” sau “chirurgie orală şi maxilo-facială” (aceştia din urmă fiind orientaţi mai mult pe tratamentul tumorilor şi fracturilor)  au dreptul, conform legii, să efectueze adiţii de os.

Se poate reconstrui porţiunea de os resorbită folosind osul propriu al pacientului sau os artificial, rezultând astfel o fundaţie naturală şi sigură pentru fiecare implant dentar.

Cel mai bun material în momentul de faţă, în ciuda marketing-ului agresiv făcut de firmele care comercializează substituenţi osoşi, a rămas tot osul pacientului. Este numit în toate cărţile, tratatele, articolele de specialitate şi la congrese: “standardul de aur”. Toate cursurile de specializare pe care le-am urmat au fost pe această cale, folosind osul pacienţilor, respectând cu stricteţe paşii prin care organismul, osul, se poate reface într-un mod cât se poate de natural.“ Dr. Horia Barbu

După ce am reuşit să obţinem un os de bună calitate, există posibilitatea inserării unui implant care ulterior să se menţina în os pe termen lung, peste 10-12 ani.