Avantajele dusului bucal

Blog

Este important să avem grijă de dinţii şi de gingiile noastre în fiecare zi. Periajul şi folosirea atei dentare sunt foarte potrivite, dar dacă vreţi într-adevăr ca

Avantajele dusului bucal

Este important să avem grijă de dinţii şi de gingiile noastre în fiecare zi. Periajul şi folosirea atei dentare sunt foarte potrivite, dar dacă vreţi într-adevăr ca igiena să fie şi mai riguroasă, ar trebui să luaţi în considerare cumpărarea unui dus bucal. Este un pas mare înainte pentru a avea grijă de igiena dumneavoastră oro-dentară. Duşul bucal funcţionează pulsând jeturi de apă cu viteză foarte mare (până la 40.000 de pulsaţii pe minut) către dinţi şi către gingii, eliminând resturile alimentare din zonele inaccesibile periuţei de dinţi sau atei dentare. De asemenea, stimulează circulaţia sangvină în mucoasa gingivală, păstrând-o mai sănătoasă.

Prima dată folosiţi cu atenţie duşul. Acesta este destul de puternic de obicei, şi nu este indicat să il utilizaţi la treapta cea mai înaltă de viteză. Începeţi cu o treaptă inferioară ca să vă obişnuiţi cu senzaţia, apoi alegeţi-o pe cea mai confortabilă şi eficientă pentru dumneavoastră.

Trebuie să va obişnuiţi cu ideea că vă pulverizaţi apă în gură. Aplecaţi-va deasupra chiuvetei şi lăsaţi apa să curgă din gură în timp ce va spălaţi sau puteţi să ţineţi gură închisă, scuipând apa în exces din când în când. În prima săptămână de utilizare, duşul bucal poate provoca sângerări gingivale. Nu va speriaţi, este un proces normal, succesiv gingia devine mai flexibilă şi nu veţi mai avea aceste probleme.

Dacă aveţi gingii care sângerează sau chiar gingivită, duşul bucal poate fi o investiţie excelenţă. Deşi acest lucru nu vă va scapa de vizitele anuale la dentist, cercetările au demonstrat că există îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte sănătatea gingiilor în urma folosirii acestuia.

Bineînţeles, duşul bucal nu va da nici un rezultat dacă nu este folosit cu regularitate şi acest lucru este valabil pentru oricare proces de igienă orală, fie că vorbim de periajul dinţilor, curăţarea limbii sau clătirea cu apă de gură. Chiar dacă este folosit şi o singură dată pe zi, duşul bucal vă va ajuta să aveţi gingii mai curate şi mai sănătoase şi nici nu durează mult.

Duşurile bucale mai au şi avantajul că pot fi folosite împreună cu alte produse de igienă orală, dar trebuie să citiţi cu atenţie instrucţiunile înainte. Sunt duşuri la care poate fi adăugată apă de gură în rezervor (cca 20%), iar altele care oferă posibilitatea înlocuirii capătului obişnuit cu unul de periuţă electrică. De asemenea, există şi duşuri bucale care au încorporate tehnologia ozonizării apei, această având proprietăţi oxidative şi dezinfectante.

Singurul dezavantaj evident al folosirii duşurilor bucale este acela că unele dintre ele pot fi cam zgomotoase. Deşi sunt relativ mici, pomparea apei cu viteză printr-o ţeavă de grosimea unui fir de mătase nu este întotdeauna un proces silenţios. Evident că unii producători s-au adaptat şi au reuşit să producă irigatoare cu un nivel al zgomotului mai redus.