Cum alegi medicul stomatolog?

Blog

90% dintre pacienţi au teamă de dentist, ca urmare a unor experienţe neplăcute trăite în trecut. Acest lucru îi împiedică să meargă in cabinetul stomatologic, chiar şi

Cum alegi medicul stomatolog?

90% dintre pacienţi au teamă de dentist, ca urmare a unor experienţe neplăcute trăite în trecut. Acest lucru îi împiedică să meargă in cabinetul stomatologic, chiar şi pentru o consultaţie.  Pentru  a elimina aceasta teama trebuie sa fim atenti la anumite aspecte care ne ajuta sa facem alegerea potrivita in ceea ce priveste medicului stomatolog  si cabinetul unde acesta isi desfasoara activitatea.

Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare  cand iti alegi medicul stomatolog:

Medicul stomatolog are experienta si specializarea necesara

Este firesc ca multi dintre noi sa dorim informatii suplimentare in ceea ce priveste  afectiunea stomatologica si tratamentul corespunzator, de aceea medicul stomatolog  trebuie sa aiba experienta si specializarea necesara pentru a-ti oferi cea mai buna optiune de tratament potrivit pentru cazul tau si toate informatiile necesare. Este indicat ca fiecare medic sa aiba specializare pe o anumita ramura a stomatologiei, astfel planul de tratament este bine realizat, iar rezultatul este unul de succes. In cazul in care afectiunile pe care le ai sunt multiple si tratamentul trebuie realizat la medici cu specializare diferita, opteaza pentru o clinica in care se regasesc medici ce practica toate specializarile de care ai nevoie, astfel eviti drumurile dintre diferite clinici pentru tratarea problemelor dentare.

Igiena – proceduri și echipamente de sterilizare

Pentru a nu te expune nici unui risc in ceea ce priveste procedurile de sterilizare si igiena, solicita medicului stomatolog cat mai multe informatii despre procedurile de sterilizare  a instrumentarului folosit. Respectarea normelor de sterilizare si igiena nu este o optiune, ci este ceva indispensabil.

Relatia de incredere medic-pacient

Prima impresia este cea mai importanta, de aceea pentru a crea o relatie medic-pacient bazata pe incredere, comunicarea trebuie sa primeze. Medicul stomatolog trebuie sa informeze si sa explice pacientului toti pasii pe care trebuie sa ii parcurga pana la obtinerea rezultatului final, astfel pacientul intra intr-o stare de confort si elimina teama.

ISTORICUL MEDICAL AL PACIENTUL

Desi multi nu considera relevant acest aspect, un medic profesionist iti va cere intotdeauna istoricul medical. Inca de la prima consultatie medicul stomatolog iti solicita o radiografie panoramica recenta sau iti recomanda efectuarea uneia. De asemenea inainte de orice interventie chirurgicala trebuie sa ti se inmaneze un set de analize pentru ca medicul stomatolg sa stie toate detaliile despre starea ta de sanatate. Acest lucru este important in special in cazul in care urmeaza sa efectuezi un plan de tratament pentru implanturi dentare cu aditii oasoase.

Tehnologia utilizata

O tehnologie avansata permite medicului stomatolog sa obtina rezultate de succes prin interventii chirurgicale minim invazive. Aparatura utilizata reprezinta o garantie a calitatii actului medical si deasemenea progresele sunt mult mai rapide, ceea ce inseamna un timp mult mai scurt petrecut in cabinetul stomatologic.

Sanatatea zambetului tau este importanta, alege sa iti tratezi problemele dentare la cei mai buni medici specialisti.