Membrana PRF (Platelet-Rich Fibrin) – Vindecare naturală cu 90% mai rapidă!

Blog

Tehnologia PRF (Platelet-Rich Fibrin) este un procedeu care accelereaza  vindecarea post interventiilor chirurgicale.

Membrana PRF (Platelet-Rich Fibrin) – Vindecare naturală cu 90% mai rapidă!
Tehnologia PRF (Platelet-Rich Fibrin-trombocite bogate in fibrine) este un procedeu care accelereaza  vindecarea post interventiilor chirurgicale Începând cu anul 2007, Prof. Univ.Dr. Horia Barbu este printre primii utilizatori din România, a unei tehnici revoluţionare privind factorii de creştere PRF în adiţiile de os, blocurile osoase şi sinus-lift, studiată şi aprofundată prin specializarea efectuată în Israel, pe o perioadă de 8 ani.   Membrana PRF (Platelet-Rich Fibrin) – Vindecare naturală cu 90% mai rapidă! Cum se obţine membrana? Înaintea unei intervenţii chirurgicale, se recoltează o doză mică de sânge de la pacient, acesta este centrifugat şi astfel plasma este separată de concentratul trombocitar, ducând la formarea unei membrane naturale. La ce este folosită? Membrana obţinută poate fi utilizată pentru a proteja anumite zone, în urma unor extracţii, a unui implant sau pentru tratamente ale bolii parodontale. Beneficii:
  • Conţine factori de creştere naturali, care aparţin pacientului şi care sunt esenţiali în procesele de vindecare osoasă şi gingivală
  • Previne infecţiile post-operatorii
  • Grăbeşte formarea de os
  • Reface structura anatomică a pacientului apropiată de cea naturală
  • Nu conţine compuşi chimici.
Ce este centrifuga? Centrifuga dentara este un aparat care utilizează forța centrifugă prin care se separă plasma cu proteine din sângele pacientului, în aproximativ 8-10 minute, urmând ca aceasta să fie folosită ulterior în vindecarea zonelor pe care s-a intervenit chirurgical.