fbpx

Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal efectuată de către CLINICA DE REABILITARE ORALĂ DR. BARBU SRL.

 

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE privind site-ul www.clinicadrbarbu.ro

 

CLINICA DE REABILITARE ORALĂ DR. BARBU SRL, cu sediul social în Bucureşti Sectorul 1, Strada PARCULUI, Nr. 73F, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J40/2383/2013, având CUI 31273353, în calitate de utilizator al site-ului www.clinicadrbarbu.ro respecta confidentialitatea si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal.

 

I.SCOPUL ȘI BAZA LEGALĂ A PRELUCRĂRII

 

În conformitate cu legislaţia naţională (Legea nr. 190/2018, Legea nr. 506/2004) şi europeană (Regulamentul 2016/679/UE, Directiva 2016/680/CE, Directiva 2002/58/CE) în vigoare, societatea noastră are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le prelucrează.

 

 

În urma accesării site-ului www.clinicadrbarbu.ro de către dvs. vă aducem la cunoștință faptul că vă prelucrăm, în calitate de operator, o serie de date cu caracter personal ce vă aparțin în conformitate cu prevederile RGPD, prin intermediul site-ului nostru, în conformitate cu prevederile specifice aplicabile.

 

II.TEMEIUL LEGAL AL PRELUCRĂRII

 

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate pentru îndeplinirea obligațiilor legale care ne revin având în vedere calitatea noastră de operator de date cu caracter persoanl cât și pentru prestarea serviciilor medicale în folosul dvs, pentru apărarea interesului nostru legitim și pentru executarea unui contract, conform articolului 6 alin. 1 litera din RGPD.

 

 

  1. CARE ITI SUNT DREPTURILE CU PRIVIRE LA PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL?

‘Datele personale” reprezinta informatiile care te identifica pe tine ca individ.

 

 

Potrivit RGPD există următoarele drepturi:

  • Dreptul de acces – reprezinta dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea operatorului in sensul ca prelucreaza sau nu datele cu caracter personal care privesc persoana vizata si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.
  • Dreptul la portabilitatea datelor  – reprezinta dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la opozitie vizeaza dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are cu precadere dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment.
  • Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte stocate. Rectificarea trebuie comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate (demonstrabile).
  • Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) inseamna dreptul persoanei vizate de a solicita sa ii fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care se contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

III.1 CERERE DE ACCES

 

  1. Ce este o cerere de acces?

Este dreptul fiecarui individ de a primi acces la orice informatie care face referire la el/ea si care este detinuta de http://clinicadrbarbu.ro/. Cu alte cuvinte, este dreptul de a obtine de la entitatea care detine datele confirmarea ca acestea sunt procesate.

 

  1. Cum fac o cerere de acces?

Poti face o cerere de acces in scris, prin email folosind datele de pe pagina de contact.

Iti vom trimite informatiile in maxim 30 de zile din momentul in care ai facut solicitarea. Acest interval de timp poate fi extins in functie de caz si/sau mai ales pentru cereri complexe. Chiar si asa, te vom informa in cazul in care o sa apara o depasire, in cel mult o luna de la momentul cererii.

Daca din motive intemeiate http://clinicadrbarbu.ro/ are nevoie de mai multe informatii de la tine pentru a gasi datele sau pentru a te identifica, o sa iti cerem informatiile necesare. Pentru a continua procesarea cererii, vom astepta toate datele de care avem nevoie.

Daca ai vreo intrebare in timpul acestui flux, te rugam sa ne contactezi.

 

  1. Trebuie sa explic de ce vreau sa am acces la informatiile pe care le cer?

Nu. Nu este nevoie sa ne dai niciun motiv pentru care vrei sa vezi informatiile.

 

  1. Ce informatii am dreptul sa primesc?

Ai dreptul sa ceri orice informatie personala a ta, pe care o detinem:

–o copie a informatiei in format permanent;
–explicatii la termenii tehnnici sau complexi;
–o descriere a informatiei, scopul procesarii informatiei si cum este prelucrata prin intermediul   http://clinicadrbarbu.ro/ (in special daca e vorba de alte tari sau organizatii internationale);
–daca e posibil, perioada avuta in vedere pentru stocarea datelor si daca nu e posibil, criteriile care stau la baza stabilirii perioadei
–logica din spatele deciziilor automatizate (daca ai cerut acest lucru in mod special).In plus, vei fi informat despre:

–existenta dreptului de a cere de la http://clinicadrbarbu.ro/ (i) rectificarea sau stergerea datelor tale personale sau (ii) restrictionarea procesarii datelor tale personale sau (iii) de a obiecta la aceste procese.

–dreptul de a depune o plangare la o autoritatea națională de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal.

 

  1. Poate operatorul sa nu divulge informatii solicitate?

In unele situatii o persoana poate sa faca cerere in numele altcuiva. Cel mai probabil acest lucru se poate intampla in cazul unui avocat care isi reprezinta clientul sau pur si simplu cand o persoana vrea sa fie reprezentata de altcineva.

In aceste cazuri http://clinicadrbarbu.ro/ are nevoie sa stie ca solicitantul are persmisiunea de a actiona in numele altcuiva. Este responsabilitatea solicitantului terta parte sa aduca dovada, care poate fi inclusiv o imputernicire.

 

  1. Ce se intampla daca operatorul refuza sa raspunda cererii mele?

Asta nu ar trebui sa se intample. Totusi, daca operatorul nu raspunde unei cereri valide, ai dreptul de a face o plangere catre autoritatea relevanta pentru o astfel de situatie. Inainte de acest pas iti recomandam ca in primul rand sa ne contactezi pe noi ca sa aflam care sunt circumstantele exacte.

 

  1. Ma costa ceva sa fac aceasta cerere?

Nu. Orice comunicare sau actiune luata ca o consecinta a cererii tale va fi facuta gratuit. Totusi, daca cererile sunt nefondate sau excesive, ne rezervam dreptul:

– de a pretinde o taxa rezonabila in contul costurilor administrative necesare oferirii informatiilor
– de a refuza cererea

 

 

III.2 STERGEREA DATELOR MELE

  1. Pot sa cer ca datele mele sa fie sterse?

Da. Ai dreptul sa ceri ca datele tale sa fie sterse daca nu mai este nevoie de ele pentru scopul pentru care au fost stocate sau daca nu mai exista nevoi legale. Asadar, poti cere sa nu iti mai fie folosite informatiile si sa iti fie sterse datele.

Tine cont ca odata facuta actiunea, nu mai poti recupera nimic.

De asemenea, e bine sa stii ca datele se vor stege intr-un interval de pana la 90 de zile de la momentul la care ai facut cererea. Acest interval de timp poate fi extins in functie de caz si/sau mai ales pentru cereri complexe. Chiar si asa, te vom informa in cazul in care o sa apara o depasire, in maxim o luna de la momentul cererii.

Daca din motive intemeiate operatorul are nevoie de mai multe informatii de la tine pentru a gasi datele sau pentru a te identifica, o sa iti cerem datele necesare. Pentru a continua procesarea cererii, vom astepta toate informatiile de care avem nevoie.

Daca ai vreo intrebare in timpul acestui flux, te rugam sa ne contactezi.

 

  1. Pot sa cer blocarea datelor mele personale?

Da. Ai dreptul de a restrictiona procesarea datelor tale personale. Totusi, din punct de vedere RGPD, exista exceptii.

 

  1. Pot sa imi cer datele inapoi sau sa cer sa fie transmise altei parti?

Da. Ai dreptul de a-ti transfera datele, ceea ce inseamna ca primesti datele personale de la http://clinicadrbarbu.ro/ intr-o forma structurata, intr-un format tehnic uzual. De asemenea, poti cere ca datele tale sa fie transmise catre o alta organizatie daca aceasta operatiune este fezabila din punct de vedere tehnic.

 

  1. Ce se intampla daca operatorul refuza sa raspunda cererii mele?

Asta nu ar trebui sa se intample. Totusi, daca operatorul nu raspunde unei cereri valide, ai dreptul de a face o plangere catre autoritatea relevanta pentru o astfel de situatie. Inainte de asta iti recomandam ca in primul rand sa ne contactezi pe noi ca sa aflam care sunt circumstantele exacte.

 

  1. Ma costa ceva sa fac aceasta cerere?

Nu. Orice comunicare sau actiune luata ca o consecinta a cererii tale va fi facuta gratuit. Totusi, daca cererile sunt nefondate sau axcesive, http://clinicadrbarbu.ro/ isi rezerva dreptul:

– de a cere o taxa rezonabila in contul costurilor administrative de a oferi informatiile
– de a refuza cererea

 

 

IV TIPURILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL COLECTATE

Cu ocazia vizitării site-ului nostru și interacționării cu noi, putem stoca, folosi și colecta informații cu scopul de a înțelege interesele pacienților, de a ne îmbunătăți serviciile clinicii si utilizarea website-ului. Tipuri de date ce sunt colectate în urma vizitei pe Site-ul de prezentare al clinicii: (a) informații despre calculatorul dumneavoastră, despre vizitele dumneavoastră și despre modul de folosire al Site-ului, respectiv IP-ul, localizarea geografică, tipul de browser folosit, durata vizitei și numărul de pagini vizualitate. (b) informații care sunt oferite de utilizatori în urma completării formularelor de abonare la newsletter / formularelor de programare online / formularelor de contact. (c) orice alte informații alegeți să ne trimiteți (d) date și informații oferite de utilizatori prin subscrierea la serviciile site-ului, respectiv notificări prin email și/sau prin serviciile de email marketing: MailChimp sau Gmail.

Nu vom oferi niciodată informații personale unor terțe părți în scopuri de marketing direct fără consimțământul explicit din partea dvs.

  1. COOKIES

Putem folosi cookies-uri pe site-ul www.clinicadrbarbu.ro. Atunci când un Utilizator vizitează Site-ul www.clinicadrbarbu.ro, un cookie este trimis de către server web către browser și stocat de către browser printr-un fișier text. Acest fișier text este trimis de către server de fiecare dată când browser-ul cere o pagină de la server. Cookie este folosit pentru a stoca cantități mici de informații. Aceste informații sunt colectate doar pentru analizarea informațiilor de tip trafic. Cookie nu conține si nu colectează informații și date personale. Prin setarea preferințelor și în funcție de browser-ul folosit de către Utilizator, se poate seta blocarea/refuzarea cookie și/sau ca Utilizatorul să fie notificat înainte de folosirea lor.

Clinica Dr. Barbu folosește în site-ul www.clinicadrbarbu.ro instrumentul Google Analytics pentru a analiza modul de utilizare a acestui site de către Utilizatori. Instrumentul generează informații statistice și rapoarte despre utilizarea site-ului prin intermediul cookie-urilor, care sunt stocate pe calculatorul utilizatorilor. Aceste statistici sunt folosite pentru generarea rapoartelor de utilizare a site-ului. Politica de confidențialitate a Google poate fi accesata aici: https://www.google.com/policies/privacy/

 

  1. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele dvs. sunt localizate pe teritoriul României, clinica Dr. Barbu nu transfera datele dvs. personale în țari din afara UE și SEE, ori către o organizație internațională.

Nu vom transmite (prin vânzarea sau închirierea) către terțe părți informațiile dvs. cu caracter personal. Putem, totuși, sa transmită informații terților în următoarele cazuri: (a) putem transmite informații cu caracter personal autorităților și/sau instituțiilor publice conform prevederilor legale în cazul: (b) este prevăzut într-o dispoziție legală; (c) protejează drepturile companiei Clinicii Dr. Barbu (d) previne o infracțiune sau protejează siguranța națională (e) protejează siguranța individului sau siguranța publică; (f) aceste informații sunt necesare în vederea rezolvării diferitelor situații.

VII. SECURIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Ne-am asumat responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare privind protectia confidentialitatii si securitatii datelor cu caracter personal, respectiv pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform prevederilor RGPD, dupa cum urmeaza:

  • adoptarea și revizuirea de politici și practici dedicate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate;
  • utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru monitorizare situatie scolara si doar in conformitate cu scopul declarat al colectarii datelor.
  • computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.
  • Limitarea datelor, în sensul minimizării și prelucrării datelor necesare, adecvate și relevante pentru scopurile prelucrărilor;
  • Restrângerea accesului la date, în sensul : (i) restrângerii ariei de persoane care au acces la datele dumneavoastră cu caracter personal (cum ar fi angajații sau colaboratorii noștri) și (ii) includerii de mecanisme contractuale care să asigure răspunderea acestora în cazul în care nu respectă o serie de obligații de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal.

 

VIII FEEDBACK

Utilizatorii site-ului pot să trimită comentarii, întrebări și sugestii. Toate informațiile care sunt trimise prin intermediul formularelor de contact/programare vor fi folosite ținând cont de dreptul la confidențialitate și imagine al persoanelor.

IX POLITICA DE CONFIDENTIALITATE POATE FI SCHIMBATA

Avem dreptul de a modifica, complete Politica de Confidentialitate oricand, fără vreo notificare prealabilă și fără vreo obligație de înplinire a unei formaliăți față de utlizatori.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.