Ce este adiţia osoasă ?
În urma pierderii dinţilor din cauza accidentelor, extracţiilor traumatizante sau bolii parodontale, multe persoane suferă o pierdere osoasă semnificativă la acel nivel. Pentru că organismul resoarbe uneori secţiunea de maxilar care nu este folosită, pacienţii pot rămâne cu o structură osoasă nepotrivită pentru inserarea de implanturi dentare.
Literatura de specialitate ne reconfirmă ceea ce am constatat şi noi: 1 din 3 implanturi are nevoie de adiţie de os . În foarte multe cazuri, când retracţia osului este foarte avansată, este nevoie de o primă intervenţie, prin care se urmăreşte reconstrucţia osului, aşa cum era el în stare initială.
Tehnici de aditie osoasa
- ✓ STIKY BONE - Tratamentul prin implant dentar necesită existența unei cantității suficiente de os. În cazul în care pacientul nu dispune de o grosime suficientă a crestei, se poate opta pentru creșterea ofertei osoase prin Tehnica Sticky Bone. Tehnica este simplă si presupune obținerea unei grefe osoase prin amestecarea osului recoltat de la pacient cu un lichid bogat în factori de creștere, obținut din sângele pacientului. În funcție de cazul clinic se poate opta pentru varinta mixtă, repectiv o combinație între osul pacientului și os artificial.
- ✓ AUGUMENTARE CU BLOC OSOS - Se poate reconstrui porţiunea de os resorbită folosind osul propriu al pacientului sau os artificial, rezultând astfel o fundaţie naturală şi sigură pentru fiecare implant dentar.
Cand sunt indicate augmentările cu blocuri osoase?
- ✓ Atunci cand nu există suficientă grosime și înălțime a ofertei osoase existente
- ✓ Edentații mandibulare (pierderea dinților) mai vechi de 5 ani
- ✓ Eșecuri ale unor adiții osoase
- ✓ In general în edentațiile mandibulare (lipsa dinților)