SINUS LIFT

SERVICII

Chirurgie Dento-Alveolara

Ce este un sinus lift ?

Pentru tratarea edentației (lipsei dintilor) din zonele laterale ale maxilarului se poate opta pentru inserarea de implanturi și o lucrare protetică fixă.

În cazul lipsei dinților laterali superiori de mai mult timp, osul maxilar pierde din înălțime, iar sinusul maxilar coboară, diminuând și mai mult oferta osoasă.

Pentru ca viitoarele implanturi să aibă stabilitate in os, se optează pentru intervenția chirurgicală denumită ,,sinus lifting”. De multe ori, rădăcinile dinţilor ajung până la sinusurile maxilare, care sunt situate deasupra dinţilor superiori.

Când un dinte este extras, rămâne câteodată doar o porţiune osoasă subţire între sinus şi cavitatea bucală. Implanturile trebuie să fie ferm ancorate în maxilarul pacientului, iar lipsa unei structuri osoase suficiente poate face problematică implantarea. În timpul procedurii sinus lift, se intră în sinusuri prin peretele lateral al maxilarului şi se „ridică” membrana sinusului pentru a crea spaţiu pentru poziţionarea grefei osoase şi a implantului în plafonul maxilarului superior (adică, baza sinusurilor).

Această procedură presupune ,,ridicarea” membranei sinusului maxilar și adiție de os

Astfel, se creează premisele unei stabilități crescute ale implantelor, care ulterior sunt pregătite să susțină lucrarea protetică fixă.