SERVICII
Protetica si Estetica Dentara
Protetica dentară se ocupă cu refacerea funcţiilor aparatului stomatognat prin protezarea cu proteze fixe (coroniţe, punţi dentare fixe, microprotezele), semimobile (proteze scheletate, supraproteze) şi proteze mobile.
Scopul final este de a reda sau de a oferi pacienţilor echilibrul funcţional, estetic şi psihic. Lucrările protetice dentare sunt în general piese rigide, realizate în afara cavităţii bucale cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară. Lucrările integral ceramice şi metalo-ceramice efectuate în clinica noastră urmăresc în egală măsură redarea funcţionalităţii aparatului masticator şi estetica zâmbetului.
Tratamentele protetice prin definiţie ireversibile trebuie aplicate numai după o temeinică analiză interdisciplinară. Există o strânsă interdependenţă între protetică şi celelalte ramuri ale medicinei dentare. Prin iscusinţa medicilor (tehnici de preparare, amprentare, etc), imaginaţia tehnicienilor, precum şi din colaborarea lor strânsă, puteţi fi siguri ca la finalul tratamentului veţi obţine rezultatul dorit.
Odată cu înaintarea în vârsta, dinții se degradează și își pierd sănătatea din punct de vedere al structurii. Obturațiile, cariile dentare, fisurile și fracturile de smalț sunt elemente ce contribuie de asemenea la degradarea dinților.
Acestea sunt restaurări protetice fixe aplicate peste dinții deteriorați pentru a proteja și oferi funcționalitate și estetică, unui dinte care a trecut printr-un tratament dentar. Coroana dentară are menirea de a crește rezistența dintelui și de a-l proteja de viitoarele eventuale afecțiuni.
Coroana dentară are rolul de a acoperi în totalitate dintele deteriorat, oferindu-i acestuia stabilitate, durabilitate și rezistență. Totodată acestea se pot folosi și pentru a îmbunătăți formă, aspectul și alinierea dinților.
Acestea pot fi confecționate din porțelan sau ceramică, fiind astfel adaptate la culoarea naturală a dinților. De asemenea pot fi utilizate și aliaje acrilice și ceramice sau chiar zirconiu, acest tip de coroană fiind mult mai rezistentă și recomandată pentru dinți din spate.
Coroana dentară este ideală pentru dinții care sunt ciobiți, rupți, fracturați, în urma unei traume sau a unui tratament de canal și care necesită o restaurare protetică.
Tipuri de coroane și materiale din care pot fi realizate
Coroanele dentare se pot clasifica după sprijinul pe care îl au, după materialul din care se realizează sau după aspectul fizionomic.
Coroanele dentare se realizează din diverse materiale în laborator, folosind diverse tehnici, iar durabilitatea lor depinde de calitatea acestora. La momentul actual, cele mai rezistente sunt cele din zirconiu și cele EMAX.
Acestea pot fi realizate din:
Medicul stomatolog este singurul capabil să identifice zonele cu probleme și să decidă dacă este nevoie de aplicarea unei coroane dentare sau nu. Orice pacient care prezintă o dențitie deteriorată poate beneficia de tratamentul cu coroane dentare.