ESTETICA DENTARA

SERVICII

Protetica si Estetica Dentara

Ce este estetica dentară?

Estetica dentara este o specializare ce combină însușirea cunoștințelor generale și stăpânirea tehnicilor dentare, desăvârșită de înclinația către frumos a medicului specialist. Când vorbim despre un „zâmbet frumos” nu ne rezumăm numai la dinți, ci la componentele distincte care îl definesc: buzele, gingiile, dinții.

Studiile recente au demonstrat că persoanele care își corectează dinții apelând la estetica dentară nu își perfecționează doar zâmbetul, ci își îmbunătățesc considerabil viața socială zâmbind mai mult și exprimându-se cu mai multă încredere.

Astăzi, dorința pacienților de a avea un zâmbet estetic natural este un motiv puternic pentru o vizită la dentist, așa cum revoluția estetică în medicina dentară este un fapt. Cu această revoluție vin o mulțime de oportunități pentru orice dentist care este dispus să învețe principiile de funcționalitare și design ale zâmbetului.

Realizarea unui zâmbet natural nu înseamnă a încerca și a ghici, a greși și a corecta, ci înseamnă a învăța acele principii care sunt compatibile cu obținerea unor rezultate predictibile pe termen lung, cu asigurarea confortului și funcției pacientului.

Există un proces clar ce trebuie parcurs pas cu pas pentru a obține în cazul fiecarui dinte restaurat poziția, conturul, înclinația, și culoarea sa, în conformitate cu dorințele pacientului și cu funcționalitatea aparatului dento-maxilar.

În cazul în care acest proces este înțeles și urmat, nu va fi niciun motiv ca tratamentul să se încheie cu dinți care arată artificial sau sunt incomozi sau instabili. Nu contează dacă este vorba despre fațete, coroane sau punți dentare, sau restaurări pe implanturi.

Avantajele tratamentelor de estetică dentară

  • ✓ Armonizarea trăsăturilor feței
  • ✓ Zâmbet cu aspect natural
  • ✓ Rezultate imediate și nedureroase
  • ✓ Creșterea stimei de sine
  • ✓ Pacientul este implicat în alegerea formei și a nuanței dinților

Tratamente estetică dentară

  • fațete dentare - lucrări protetice, realizate în laborator din materiale asemănătoare smalțului dinților și care se aplică pe suprafața exterioară a dinților în vederea corectării culorii, formei, aspectulului estetic și a poziției acestora. În urma folosirii fațetelor dentare, asepectul dinților este complet schimbat
  • albirea dentară - procedură rapidă în urma căreia dinții devin mai albi cu până la 3-4 nuanțe, prin eliminarea peteleor/ colorațiile acumulate de-a lungul timpului pe suprafața dinților.
  • coroană dentară - restaurări protetice fixe aplicate peste dinții deteriorați sau atașată bontului protetic pentru a proteja și oferi funcționalitate și estetică, unui dinte care a trecut printr-un tratament dentar.