Majoritatea pacienților edentați parțial sau total (care au suferit pierderi ale dinților) își doresc o reabilitare dentară cât mai apropiată de efectul natural, însă resorbția osoasă împiedică realizarea acestui lucru.

          Datorită calificării prin numeroase cercetări și studii, precum și a colaborării cu medici dentiști experți din Israel,  Prof. Univ. Dr. Horia Barbu a perfecționat tehnicile chirurgicale implantare și anume repoziționarea nervului alveolar inferior și transpozția nervului alveolar inferior, devenind unul dintre medicii stomatologi de top din România care execută aceste intervenții, reușind astfel să redea pacienților șansa de a zâmbi într-un mod cât mai natural, cu ajutorul protezelor fixe.

          Putem afirma că procedura de repoziționare a nervului alveolar inferior reprezintă o tehnică revoluționară în aria medicinei dentare, rata de succes fiind foarte mare.

         Aspectul fizic îmbunătățit crește stima de sine, așadar toți ne dorim să afișăm un zâmbet cât mai sănătos și mai atrăgător. Cei mai mulți pacienți aleg această metodă de reabilitare a danturii, deoarece le oferă posibilitatea unei senzații mai apropiate de cea naturală, masticația se realizează mai ușor, iar pronunția, un factor important în relaționarea cu cei din jurul nostru, să fie cât mai corectă și concisă.

          Îndepărtarea nervului alveolar inferior din canalul mandibular se realizează prin două tehnici chirurgicale dentare:

  1. Repoziționarea nervului alveolar inferior, atunci când nu mai există dinți pe arcada anterioară.
  2. Transpoziția (lateralizarea) nervului alveolar inferior, atunci când încă mai există dinți în zona frontală.

          Nervul alveolar inferior este nervul desprins din nervul mandibular, fiind cel care inervează toți dinții mandibulari.

 

 

          Intervenția necesită o deosebită minuțiozitate și se efectuează sub anestezie generală sau sedare intravenoasă, deoarece în momentul repoziționării nervului pacientul se poate mișca, implicând un risc mare de lezare a nervului alveolar inferior, ceea ce poate conduce către  anumite afecțiuni ale sistemului nervos: parestezie (senzația de amorțeală), hipoestezie (diminuare a sensibilității), anestezie (paralizie).

Surse foto: www.google.com

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.