Clinica Prof. Dr. Barbu

In Clinica Prof. Dr. Barbu, scopul nostru este ca fiecare pacient care intră în clinică să se simtă confortabil si în siguranță, indiferent care este motivul vizitei lor.

Întreaga echipă dorește sa ofere fiecărui pacient o călătorie frumoasă, o experiență relaxată și la fel de unica cum este fiecare din ei.


Știm că fiecare pacient are propriul set de nevoi, dorințe, speranțe și temeri cu privire la tratamentul dentar, așa că vom petrece timp să vă cunoaștem pentru a afla care sunt ale dvs. și pentru a răspunde la orice întrebări pe care le aveți.

Oferim cele mai înalte standarde de tratament din punct de vedere MEDICAL pentru fiecare pacient, la fiecare programare, în fiecare specializare a stomatologiei.

Toate acestea sunt realizate de echipa noastră dedicată de specialiști, care oferă un set de competențe și tratamente de neegalat, oferite într-o manieră plină de grijă și compasiune, toate sub un singur acoperiș.

La prima vizită efectuată în Clinica Prof. Dr. Barbu, medicii vor aloca timp, pentru a vă consulta, pentru a vă asculta dorinţele şi temerile privind tratamentul stomatologic. Vă vor răspunde la toate întrebările legate de posibilităţile de tratament, de pregătirea preoperatorie, de intervenţiile posibile în cazul dumneavoastră, de îngrijirea postoperatorie şi durata tratamentului şi vă vor oferi cele mai bune sfaturi şi soluţii, adecvate cazului dumneavoastră.
Planul de tratament este discutat în prealabil cu dumneavoastră, fiindu-vă explicat în detaliu:
  • medicul vă prezintă stadiul iniţial cu ajutorul tomografiei, unde dumneavoastră vă puteţi vedea imaginile radiografice ale osului şi dinţii la dimensiuni mărite.
  • rezultatul final vă este prezentat pe monitor, comunicarea medic-pacient fiind în acest fel mult îmbunătăţită, prin explicarea anumitor detalii, care altfel nu pot fi arătate pacientului.
Fiecare caz complex este atent analizat de către o echipă, formată din cadre universitare, specialişti în chirurgia implantară şi implantologie, respectiv protetică şi estetica dentară, care întocmesc planul de tratament, reuşind, astfel, să găsească întotdeauna cele mai bune soluţii pentru dumneavoastră.
În Clinica Prof. Dr. Barbu fiecare manoperă este realizată de către un doctor a cărui practică este strict axată pe un singur domeniu, astfel încât specializarea (endodonţie, ortodonţie, chirurgie, implantologie, protetică) şi experienţa lui contribuie la obţinerea celor mai bune rezultate.

În cadrul Clinicii Prof. Dr. Barbu, sterilizarea se ridică la standarde mult superioare celor normale, deoarece Prof. univ. dr. Horia Barbu a introdus în medicina dentară tehnici de sterilizare, tehnici de manipulare şi gesticulaţie intraoperatorie, aprofundate pe parcursul multor ani în chirurgia ortopedică, în sălile de operaţie de ortopedie. Este unanim recunoscut faptul că, în chirurgia ortopedică, sterilizarea se face la cele mai înalte standarde şi trebuie să ştii cum să o menţii pe parcursul întregii intervenţii.

Pentru liniştea dumneavoastră

în Clinica Prof. Dr. Barbu, în orice moment, orice membru al echipei clinicii sau al familiei acestora poate fi operat în aceleaşi condiţii de sterilizare ca şi dumneavoastră.


Deşi procedura de sterlizare în România nu este atât de strictă, în Clinica Dr. Barbu, instrumentarul este sterilizat în 2 pungi de plastic pentru a preveni orice perforaţie a pungii şi pentru a menţine sterilizarea în condiţii optime, astfel cum cere legislaţia din vestul Europei. Termenele de expirare a sterilizării sunt respectate cu stricteţe, aparatul de sterilizare este înlocuit din 3 în 3 ani, deşi el este încă funcţional. Atât medicii, cât şi asistentele poartă pe parcursul întregii intervenţii mănuşi sterile pe care le schimbă după fiecare pacient, toate mânerele aparatelor, care sunt atinse în timpul intervenţiei, fiind acoperite cu o folie specială.

Accesul spre cabinete se face doar cu încălţămintea acoperită cu o folie specială.

Toate intervenţiile sunt pregătite temeinic, pacienţilor li se solicită istoricul medical complet, o listă de analize, consult cardiologic, tomografie (care, spre deosebire de o simplă radiografie, arată fiecare detaliu al rădăcinilor şi al osului, cu erori, aproape inexistente), pentru a avea posibilitatea de a analiza toate riscurile. Înaintea şi pe parcursul intervenţiei, pacienţilor li se măsoară tensiunea, pulsul, saturaţia de oxigen, pentru ca medicul să se asigure că totul se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă pentru pacient.

Daca, în urma consultului sau a analizelor, se constată că pacientul are o problemă (cardiologică, ORL, diabet, endocrinologică, neurologică), care ar putea afecta, în cea mai mică măsură, reuşita şi siguranţa intervenţiei, acesta este trimis întâi la medicul specialist (cardiolog, ORL, etc.) pentru a rezolva problema.

Toate intervenţiile se fac cu anestezie locală

În Clinica Prof. Dr. Barbu, folosim tehnici moderne şi aparatură de ultimă generaţie


Pentru a preîntâmpina durerile şi tumefacţia excesivă (umflarea) în urma intervenţiei, pacienţii noştri urmează un protocol terapeutic, special conceput de Prof. Dr. Horia Barbu, în urma multor ani de studii şi cercetari.

Abordare
interdisciplinara

Planul de tratament este conceput de catre o echipa de medici specialisti

Tehnologie
avansata

Atunci cand este utilizata concomitent cu experienta si indemanare, tehnologia ne ofera precizie, confort si siguranta

Medici specialisti
cu experienta

Sanatatea dintilor tai este cea mai importanta. Ar trebui sa o incredințezi numai celor mai buni profesionisti

Sterilizare
conform protocoalelor din salile de operatie de ortopedie

Sanatatea noastra este mai presus de orice, de aceea trebuie sa acordam o importanta deosebita detaliilor intr-un cabinet stomatologic, mai ales cand este vorba de sterilizare

Cadre didactice universitare
cu experienta in tratamentul cazurilor extrem de complexe

- Performanta si evolutia continua sunt indispensabile in stomatologie. Cazurile complexe necesita o abordare diferita, astfel echipa noastra de medici cu pregatire profesionala deosebita, asigura succesul reabilitarilor orale

- Avem specializare extinsă (participare la sute de cursuri de specializare, publicarea a peste 100 de articole în reviste de prestigiu naţionale şi internaţionale, cărţi în edituri naţionale şi internaţionale) în toate domeniile chirurgie implantare şi implantologiei

- Am iniţiat şi finalizat numeroase cercetări ştiinţifice în implantologie şi adiţiile de os

Intervenţiile noastre au o rată de succes de peste 98%